jake_tNaše tábory se liší hlavně od těch komerčních, jejichž letáky se k Vám dostávají ve škole, na zastávkách a vůbec všude. Spíše se snažíme zachovat na táborech to, co již dnešní děti tak málo potkávají. Nepořádáme diskotéky, nezveme profesionální herce a nestrašíme děti v nočním lese, stejně jako nemusíte na naše tábory celý rok šetřit. Pro naše tábory je důležitých několik jednoduchých věcí – společenství, příroda, dobrodružství... a opět společenství, protože právě v něm prožíváme něco neopakovatelného, v něm můžeme společně sdílet to, co nás spojuje a zároveň se obohacovat tím, v čem se lišíme, společenstvím se pro život nejvíc naučíme.

Naše tábory vycházejí z bohaté tradice evangelických táborů pro děti. Téměř každý z týmu vedoucích zažil již jako dítě řadu táborů např. v Bělči (většinou pod vedením Pavla Klineckého – našeho faráře), táborů strašnické nedělky (tehdy pod vedením Davida Balcara) aj. Když se dával dohromady současný tým a tvořila se současná podoba tábora, rozhodli jsme se vzít si z každého to nejlepší.

Měli jsme ještě v čerstvé paměti dojmy a vzpomínky z dětství, zároveň však již jakýsi dospělácký rozum a samozřejmě jsme zkušenosti čerpali a čerpáme i ze společných reflexí s ostřílenými vlky, kterým již na tábory došel dech, ale rozum jim ještě slouží dobře.

 

 

Na hlavní článek - Další kapitola >>