Z tábora 2009Původní tábory strašnické nedělky, na jejichž tradici jsme navázali, nejezdily stále na jedno místo. Pokaždé býval vybrán jiný objekt s kuchyní a několika místnostmi na spaní a společné sezení. V posledních letech však počet účastníků stále rostl (z čehož máme velikou radost) a to přineslo s sebou též nutnost změnit koncepci ubytování a především naše nároky na jeho vybavení.

Tábor 2011 byl náš první, který se nekonal v jedné budově. Chatkový tábor v Dolním Bušínově měl vše, co potřebujeme: blízký les (kam chodíme několikrát denně na hru), dostatečně velkou a profesionálně zařízenou kuchyni, velkou jídelnu / společenskou místnost, hygienické zázemí odpovídající předpisům a především chatky skýtaly dostatek místa na spaní (o možnosti uschovat bohatý táborový fundus a veškerá překvapení nemluvě).

kam2_t

V roce 2012 jsme se však rozhodli postoupit ještě dále, svěřit starost o jídlo profesionálům a šetřit si o to více vlastní kapacity na starost o děti a jejich bohatý program.

Najít však vhodný objekt, který nám nabídne vše potřebné, bude mít v námi požadovaném termínu volnou kapacitu a zároveň bude i cenově dostupný, není vůbec snadné. I proto zatím každý rok objevujeme jiný kraj a vyrážíme jiným směrem. Je to zajímavější, přesto budeme mít radost, pokud se nám někde zalíbí natolik, že budeme alespoň pár let přijíždět někam, kde už to známe.